Editorial

2017-ANUL AMINTIRILOR. GHEORGHE NEAGU, POVAȚA MEA DE SUFLET.

Vă mulțumesc foarte mult pentru tot. În lume există puțini oameni de acest fel: simpatici, sinceri și sensibili. Mulțumesc din nou, Dumnezeu să vă acorde putere și sănătate, realizarea tuturor viselor și bunăstării în viață.La multi ani mentorului meu, scriitorului, publicistului și omului de cultură Gheorghe Neagu!

***

2017-ANUL AMINTIRILOR. GHEORGHE NEAGU, POVAȚA MEA DE SUFLET.

Îmi amintesc de prima zi când v-am cunoscut. Era Luni, o zi de vară a lui Cuptor.

Mă aflam pe str.Nicolae Titulescu, nr.12 la Biblioteca Județeană pentru copii si tineret “Oana Diana Renea”, merg să returnez cărțile împrumutate (printre ele se numără si romanul „Tarantula”).

Am ieșit din bibliotecă, cu un zâmbet satisfăcător, am mers mai departe. In drumul meu dau peste o clădire, era clădirea Direcției Județene de Cultură, unde funcționează actualul sediu al Uniunii Scriitorilor din România (Grupul Vrancea), ce cu onoare o conduceți.

Intru în sediu cu o emoție de nedescris, doream în naivitatea mea de atunci să devin scriitor (neștiind cu ce se mănâncă, cum e când te lovești cu nasul de perete, și lista poate continua). Am ajuns la ușa biroului dvs, însoțit de către doamna secretară (din păcate nu-i mai rețin numele). In minte au rămas și acum întipărite frazele dvs, însă voi enumera doar una:

-Ce faci la ora 17?

Am răspuns ca orice adolescent de 14 ani, neștiind că la ora 17, în fiecare luni se țineau ședințele cenaclului „Duiliu Zamfirescu”.

De atunci si până în prezent ați rămas un stâlp de rezistența asupra formării mele ca scriitor. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți în numele culturii si a tineretului!

***

REFERINTE BIOGRAFICE:

Gheorghe Andrei Neagu (n. 14 septembrie 1949, satul Sofrocești, comuna Trifești, județul Neamț) este un prozator, promotor cultural, jurnalist, editor de presă literară și fondator al revistei Oglinda literară. Este membru în conducerea Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău.

-În 2009 primește titlul de Cetățean de onoare al comunei Trifești, odată cu împlinirea vârstei de 60 de ani;

-Cavaler al Literaturii Române[1]

-1977 – Primește Premiul pentru proză acordat la Salonul Dragosloveni de Revista noastră editată de Petrache Dima.

-1999-Cetățean de onoare al orașului Panciu.

-2002 – Diplomă de la Curtea Papală a lui Paul Ioan.

-2004- Diploma de omul anului dată de Institutul Biografic american

-2006 – Diploma de onoare a Primăriei orașului Panciu. Primăria orașului Mărășești îi decernează titlul de scriitor de onoare al orașului

-2007 – Premiul pentru proză acordat de Academia Internațională Mihai Eminescu sub semnătura domnului președinte de juriu acad. Eugen Simion.

-2007 – Asociația pentru Literatură Română M. Kogălniceanu din Iași îi acordă Diplomă de excelență pentru promovarea literaturii scrise.

-2008 – Este înscris în ENCICLOPEDIA PERSONALITĂȚILOR DIN ROMÂNIA.

-2009 – Cetățean de onoare al comunei Trifești, odată cu împlinirea vârstei de 60 de ani.

-2009 – Festivalul Inter-Cultural România – Japonia îi acordă Diplomă de Excelență.

-2010 – Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Bacău pentru volumul Purtătorul de cruce ETC.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.